Управниците на Ивайловград пишат до премиера Борисов

петък, 27 юли 2012 г.

Share this history on :

ГОТОВИ НА ПРОТЕСТ

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова и председателят на Общинския съвет Дарина Кисьова – Зафирова изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с молба за съдействие относно забавената рехабилитация на републиканския пътен участък Ивайловград – Славеево. В писмото се казва, че гражданите от общината са готови на протести, ако до есента ремонтът не бъде завършен, и още, че недоволството ескалира и рефлектира както върху ръководството на общината, така и върху правителството и партия ГЕРБ. Копие на писмото е адресирано и до Агенция „Пътна инфраструктура".

СТРОИТЕЛСТВОТО

Близо година пътната отсечка с дължина 4.321 км от входа на село Славеево до входа на Ивайловград се ремонтира, но работата е свършена наполовина. Строителството на обекта е започнало на 12 август 2011 г. и първоначално обявеният срок е бил края на декември 2011 г. След това срокът два пъти се е удължавал. Сега от няколко месеца работата е прекратена. В чертите на града бе положен асфалт, но има шахти, които не са затворени или пък са поставени неподходящо на новата асфалтова настилка. На един от изходите на Ивайловград, без да е обозначено, е оставено място, където асфалтът е разкъртен, за да се положи нов, но така и не е положен и шофьорите, особено тези, които за първи път преминават с колите си през това място, неочаквано попадат в оформилата се дупка, тъй като не е поставен и съответен предупредителен знак.

БЕЗОБРАЗЕН ПЪТ

Най-засегнати са жителите на село Славеево, на които по-често се налага да пътуват по ремонтирания път, който в този участък е оставен в безобразно състояние. Асфалтирането там е частично, има места без настилка, с неравности и е необходимо шофьорите да преминават с намалена скорост като внимават да не хлътнат в някоя по-голяма дупка, зейнала при незавършилия ремонт. През този участък преминават гостите от Гърция и от България, които са решили да посетят Ивайловград и като туристи, преминавайки през ГКПП Ивайловград – Кипринос.

ОБЕЩАНИЯ

С официално писмо до кмета на Ивайловград на 22 февруари 2012 г. Агенция „Пътна инфраструктура" уведомява, че строително–монтажните работи ще бъдат завършени на 15 април 2012 г. И този срок обаче остава само на хартия.

Пътната агенция е сключила договор за изпълнението на проекта с фирма „Пътстрой" ООД. Средствата, с които се извършва рехабилитацията на тази отсечка са от  Оперативна програма „Регионално развитие" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Строителният надзор на обекта е поверен на „Ен Ар Консулт" ООД в Хасково.

 

 

 

 

0 коментара:

Публикуване на коментар