Днес заседава Общинския съвет

вторник, 29 май 2012 г.

Share this history on :

Общинският съвет в Ивайловград  ще заседава днес вторник 29 май следобяд от 17 часа. 

Областната дирекция на МВР Хасково е направила искане пред общината за дарение на лек автомобил за обезпечаване работата на РУ „Полиция" в Ивайловград. Общинските съветници ще трябва да се произнесат с решение. В докладна записка до съветниците кметът  на общината Диана Овчарова  предлага, във връзка с искането,  да се дари лек автомобил марка „Форд Фокус", собственост на общината. При обсъждане комисии не е постигнато положително становище по предложението.  

Шест са докладните записки в проекта за дневен ред, относно даване на разрешение за признаване правото на собственост на наследници на земи в землищата Белополяне, Железино и Долноселци. 

Фирма „Армира" ЕАД град София заявява купуването на предаваемо място с площ от 404 кв.м от общината на пазарни цени. Общинският имот е оценен на 3777 лева. На това заседание общинските съветници ще трябва да се произнесат по продажбата и оценката на имота. 

Директорът на СОУ „Христо Ботев" Александра Хорозова със заявление до общината е изразила желание да бъде предоставен за нуждите на образователния процес площадка /учебен полигон/ с площ от 2700 кв. м. Според нормативната уредба безвъзмездното предоставяне, с решение на Общинския съвет, може да е за срок не по-дълъг от 10 години.

На общинската сесия днес ще бъде обсъдена отмяната на решение от заседание, проведено на 27 април и още даване на мандат на кмета на общината във връзка с провеждането на Общо събрание на „Асоциация по ВиК – Хасково".  

За трима изявени ученици от училището в Ивайловград, Боян Янакиев от 12 клас и Даниел Манчев и Любен Стоянов от 11 клас ще бъде взето решение за определяне на парична награда по Общинската програма за закрила на детето. Според общинския съветник Стефан Танев докладната не би следвало да се внася в Общинския съвет, защото средствата се отпускат по Програмата, за която вече има решение. Ако помощта бе от бюджета на общината, където има перо „помощи , отпускани по решение на Общинския съвет",  тогава би следвало общинските съветници да се произнесат. Учениците, които са предложени са изключително талантливи и напълно заслужено трябва да бъдат наградени, коментира още общинският съветник. Друг е въпроса, който в крайна сметка е формален, за начина на отпускане на средствата.


0 коментара:

Публикуване на коментар