Стефан Танев - народен представител от Хасковска област

понеделник, 13 май 2013 г.

Share this history on :

Бившият кмет на Ивайловград Стефан Танев, който е и областен председател на БСП в Хасково със сигурност ще е депутат. Той е втори в листата на Коалиция за България . паметливи припомнят, че от 1947-1948 година насам е нямало нареден представител от Ивайловградския край. ГЕРБ и БСП от Хасково ще имат по трима депутати, ДПС – двама.Това показват резултатите от преброяването на гласовете РИК. Данните са на база протоколи от СИК /без една , но с петдесетина гласоподаватели, който е без значение за крайния резултат/.ГЕРБ получава 28.98 процента от гла�
�овете, а Коалиция за България 28.27, ДПС – 15.02, Атака – 7.16.
Според получените резултати ГЕРБ и БСП ще имат по трима, а ДПС – двама.Това изпълва квотата от 8 депутатски мандата за 29-ти Хасковски избирателен район. Ощетени остават от Атака, но е възможно при преразпределението на гласовете това съотношение да бъде променено, коментират от РИК.
Ако това разпределение е окончателно в следващия парламент Хасково ще се представлява от Дилян Добрев , Красимир Стефанов и Ирена Узунова /ГЕРБ/, Драгомир Стойнев, Стефан Танев и Смиляна Нитова /БСП/, Лютви Местан и Мехмед Атаман /ДПС/.

0 коментара:

Публикуване на коментар