Община Ивайловград дарява автомобил на полицията ?

четвъртък, 31 май 2012 г.

Share this history on :

Община Ивайловград  ще  дари лек автомобил „Форд Фокус" на полицията в града. На заседание на Общинския съвет кметът на общината Диана Овчарова внесе докладна, в която предлага автомобила да бъде дарен на РУ „Полиция" Ивайловград  за обезпечаване дейностите,  предвидени в  договора за обществен ред и сигурност. Общинските съветници от опозицията /4 от БСП и 2 от ДПС/ не приеха това предложение с мотива, че полицията има нужда по-скоро от бензин за осъществяване на дейността си, а не от автомобил, за който няма да има средства за гориво. Предложено бе автомобилът да се предоставя при необходимост и с обезпечение на бензин, но да остане собственост на общината. 

Мнозинството съветници  от ГЕРБ  и  СДС   /7, от общо 13/ гласуваха „за" предложението на кмета въпреки, че от опозицията предложиха формата на предоставяне на автомобила да бъде за безвъзмездно ползване, а не дарение. От опозицията са категорични, че решението е незаконно, защото  трябва да бъде взето с гласовете на ¾ от съветниците.

 На същото заседание общинските съветници бяха единодушни в решението си  за безвъзмездно ползване да бъде предоставен за нуждите на училището общински имот от  2700 кв. м  бивш  учебен полигон на СБА.


0 коментара:

Публикуване на коментар