Хотелите пълни в Ивайловград

вторник, 29 май 2012 г.

Share this history on :

По празниците около 24 май хотелите в Ивайловград се пръскаха по шевовете, както се казва в шаблона. Но не от абитуриенти, които празнуват 15-а, 20-а или не знаем коя си годишнина от завършването на гимназията, нито от гърци. Те гърците идват, пазарят на поразия, ядат и пият до без откат и яхват колите – тука не спят – споделят хотелиерите. Хотелите са пълни от екскурзианти и най-вече софиянци, дошли да видят и тази част на България през четирите почивни дни, а и да избягат от трусовете от земетръса, допълват иронично сервитьорите.

Всичко това е добре дошло за малкия градец, постоянно мечтаещ за големия свят отвъд хоризонта.

Хубавото вино, чудесното съчетание на планина и равнина, реката и язовира, археологическите забележителности, новият път за Гърци и за Турция все повече ще привличат туристи.

Остава само едно – ивайловградчани по-малко да се само харесват и повече да учат как се посрещат гости от близо и далеч. И как се изпращат, та да дойдат  нови и по-богати. А ако може и да инвестират! Трябват яки пари този край стане Малката Калифорния на България. Дадености за това има. Хора с пари и опит не достигат!




0 коментара:

Публикуване на коментар