Паришев печели делото за бензиностанцията в Славеево

вторник, 7 август 2012 г.

Share this history on :

Спорът между Община Ивайловград и свиленградския бизнесмен Коста Паришев, за това, дали той да строи бензиностанция  в Славеево, бе решен в съда.  Хасковският административен съд се произнесе, че кметът на Ивайловград - Диана Овчарова, неправомерно е издала заповед, с която фактически на предприемача не се разрешава да строи бензиностанция в ивайловградското село Славеево. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд . 

През април тази година  инвестиционното намерение на Паришев разбуни част от обществеността на Ивайловград и село Славеево. Инициирано бе събирането на подписка от местни бизнесмени, които изразиха тревогата си относно изграждането на нова бензиностанция. Чрез подписката те декларираха притесненията си, че новата бензиностанция ще доведе до фалит другите две бензиностанции и газстанцията. Бе направена  алтернативна подписка от жители на село Славеево, които пък приветстваха  инвестиционните намерения на свиленградския бизнесмен. 

Припомняме, че предприемачът иска да построи в селото бензиностанция с минимаркет, детски кът и газстанция, отговаряща на всички европейски изисквания. Инвестицията е за около 800 000 лева. По време на строителството и след това, ще бъдат открити нови 15-20 работни места. Обектът се предвижда да бъде изграден в началото на Славеево, край пътя, в близост до ГКПП Ивайловград - Кипринос. 

Инвестиционното намерение е заявено в Община Ивайловград през миналата година, когато Паришев закупува частен имот в това село. Първоначално кметицата на Ивайловград със своя заповед е одобрила изменение на Подробния устройствен план за имота на бизнесмена, но след жалба от съседи, през април т. г., пуска нова заповед, с която отменя първата. Така на практика няма нито официален отказ за строеж, нито издадено разрешение. Административният съд в Хасково обаче реши, че по недопустима жалба Овчарова е преразгледала акт, който е влязъл в законна сила. Това е в противоречие със закона, постановиха служителите на Темида, отмениха заповедта и осъдиха Община Ивайловград да заплати разноските по делото.

На снимката : мястото, където ще се строи бензиностанцията


ИЗТОЧНИК : http://stmost.info/ikonomika/ikonomika/2497-parishev-pecheli-deloto-sreshtu-kmetitzata-na-ivailovgrad.html

0 коментара:

Публикуване на коментар