Френски гости за 24 май в Ивайловград

събота, 26 май 2012 г.

Share this history on :

 Делегация от побратимения на Ивайловград френски град Лонго гостува за празника 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.Французите с удоволствие се включиха в традиционното шествие по централната улица в Ивайловград. Под звуците на «Върви народе възродени» в изпълнение на фанфарния оркестър на местната гимназия преминаха гостите, учениците и учителите . Преди това в двора на училището бе проведено тържество. Директорът на СОУ „Христо Ботев" Александра Хорозова произнесе слово, в което подчерта успехите на учителите и учениците през годината. Приветствие поднесе кметът на общината Диана Овчарова. На тържеството председателят на Комитета по побратимяване от Лонго Раймон Филипиак, връчи награди на четирима начални учители за доброто представяне на учениците, в организирания от комитета международен конкурс за рисунка. 

Обявени бяха и тримата изявени ученици Боян Янакиев от 12 клас, Юлиян Стоянов и Даниел Манчев от 11 клас, които ще получат парични награди от бюджета на общината по решение на Общинския съвет, за изключителни постижения в училище и отлични резултати на областни и национални състезания. Проведен бе и традиционен ритуал за изпращане на Випуск 2012 година. 
Вечерта се състоя концерт в залата на читалището, в който освен местни танцови и певчески състави, участва и френска рок-група. 
След това абитуриентите, малко преди балната вечер, дефилираха на централния площад под аплодисментите на жителите и гостите на града. 
Зрелостниците в единствената гимназия в Ивайловград са 41. От тях 26 завършват общообразователна паралелка, а други 15 са с квалификация монтьори и водач на МПС.

 

0 коментара:

Публикуване на коментар