Пресконференция на Коалиция за България в Хасково

понеделник, 13 май 2013 г.

Share this history on :

Като изключително добро определиха днес представянето си на предсрочните парламентарни избори в Хасковска област от Коалиция за България. Те ще имат трима народни представители в следващия парламент - водачът на листата Драгомир Стойнев, Стефан Танев и Смиляна Нитова.
Никога досега не сме имали толкова мандати от Хасковска област, заяви на пресконференция Драгомир Стойнев. Според резултатите, цитирани от него, на база 100 % обработени протоколи, Коалиция за България изостава от ГЕРБ в региона само с 828 гласа. За Коалиция за България са гласували - 33 187 избиратели, а за ГЕРБ- 34 015.

С над 32 % се е повишило на областно ниво доверието към Коалиция за България в сравнение с изборите през 2009 година, когато е получила подкрепа от 25 096 гласа.

БСП е първа политическа сила в Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград. Като най-голям Драгомир Стойнев определи успеха в Димитровград и Свиленград, където доверието към тях в сравнение с предишните парламентарни избори се е повишило съответно със 122 и 168 %. В Хасково доверието се е повишило с 20 %.

Когато влязохме в кампанията за изборите, ГЕРБ водеше пред нас със 17 %. Само за 30 дни успяхме да покажем потенциал, който тепърва ще развиваме. Добрите резултати се дължат на активната ни кампания към гражданите, но изборите са само една крачка и БСП трябва да е много по-активна на местно ниво, подчерта Драгомир Стойнев. Той призова всички депутати от Хасковска област, които ще влязат в следващия парламент, да си подадат ръка и оттук-нататък да загърбят политическите интереси.

Започваме работа с всеки един гражданин и с всеки един кмет от региона, независимо от коя партия е той. За нас е важно да имаме един отворен диалог с местната власт, категоричен бе Стойнев.

Според него спешно трябва да се сформира ново правителство, но било изключено те да участват в един кабинет с ГЕРБ. Нашето предложение е следващото правителство да не е политическо, а да е съставено от експерти на база програма. Следващи избори няма да има, категоричен бе Стойнев.

Емилия Масларова ме въведе в социалната политика и ми показа пътя. Независимо дали ме смятат за неин наследник като социален министър или като неин ученик, аз си имам свои виждания, коментира Стойнев появилите се информации, че ще поеме този пост в новия кабинет.

С влизането на Смиляна Нитова в парламента, пък в хасковския Общински съвет ще настъпят промени. Нейното място в местния парламент ще бъде наследено от Димитър Шалапатов.


www.haskovo.info

0 коментара:

Публикуване на коментар