Разтрогват договора за пътя до Славеево

петък, 10 август 2012 г.

Share this history on :

Няма шанс в скоро време да приключи рехабилитацията на републиканския пътен участък Ивайловград - Славеево. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в телефонен разговор е съобщила на градоначалника Диана Овчарова, че най-вероятно договорът между спечелилата търга, в конкуренция с още осем участници, фирма "Пътстрой" ООД - Стара Загора, и агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде разтрогнат, поради неизпълнение на срока за приключване на пътните ремонти. 

Това информира съветниците на извънредната сесия на местния парламент във вторник тази седмица, кметът на общината Диана Овчарова.

Според съветници от опозицията обаче, фирмата има по-голямо основание за прекратяване на договора за това, че не е получавала регулярно средствата по договора и това силно е затруднило изпълнението на пътния ремонт. Неплащането от страна на пътната агенция е повод фирмата сама да се откаже от изпълнението още  повече, че и наети работници в края на миналата година още чакат да им бъдат изплатени заплатите за положения труд, за два и повече месеци. 

Проблемите с рехабилитацията на пътната отсечка от 4.321 км от Славеево - Ивайловград всеки ден рефлектират върху жителите и гостите на общината.

Гърците, които след откриването на граничния пункт посещават все по-често Ивайловград,  не скриват възмущението и недоумението си за това, че цяла година една толкова малка отсечка от пътя не е завършена. Още по-голямо е възмущението и недоумението и на местните жители, които също се дивят на магистралите, които строи правителството, а не се справя с разстояние от четири километра. 

Местната власт потърси съдействие от министър Павлова, като и изпрати официално писмо, с което я предупреди: " Недоволството на гражданите ескалира и рефлектира, както върху ръководството на Община Ивайловград, така и върху Правителството и ПП ГЕРБ. Уведомени сме, че напрежението расте и гражданите на общината са решени да блокират пътя и да обявят гражданско неподчинение в началото на есента, ако до тогава обектът не бъде приключен."




-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите

0 коментара:

Публикуване на коментар