Лекари от Свиленград ще преглеждат в Ивайловград

петък, 31 август 2012 г.

Share this history on :

Лекари от болницата в Свиленград ще преглеждат пациенти в Ивайловград. За това се договориха кметът на общината Диана Овчарова и управителят на многопрофилната болница в Свиленград д-р Димитър Ермов. В срещата участваха председателят на Общинския съвет в Ивайловград Дарина Кисьова-Зафирова, зам.-кметът инж. Стефан Тонев и общинските съветници Златил Хаджиев, Стефан Ставрев, Димитър Кискинов и Ирина Андонова.

Лекари от свиленградската болница ще приемат пациенти всяка сряда от10 ч. в сградата на бившата ивайловградска болница. Там ще функционират кабинети по детски болести, АГ кабинет, пулмологичен (заболявания на дихателните пътища), кардиологичен, хирургичен, неврологичен и кабинет за образна диагностика. От май следващата година ивайловградчани ще могат да се възползват и от услугите на ендокринолог.

Още на 5 септември, когато ще бъде първото посещение насвиленградските лекари, пациенти с диабет могат да се подложат наелектромиография. Прегледите за деца са безплатни. Възрастни пациенти ще бъдат преглеждани само с направление от личния лекар.

Д-р Димитър Ермов заяви, че в края на есента в Ивайловград се предвиждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, а в бъдеще – и профилактични прегледи на жени за рак на шийката на матката.

На 4 септември в читалище „Пробуда 1914" д-р Ермов ще се срещне с жители на община Ивайловград, за да отговори на техните въпроси.

Новата форма на медицинско обслужване на населението в пограничната община се наложи след закриването на „Медицински център I –Ивайловград" ЕООД с решението на Общинския съвет. Прекратяването на дейността му е заради недостатъчно качествените медицински услуги, непривличането на външни специалисти и оставката на управителя д-р Мариела Теохарова. За общинското ръководство е непосилна и високата издръжка на Центъра от 166 625 лв. за миналата година.

www.novjivot.info

0 коментара:

Публикуване на коментар