Масларова проверява за "Калинки" в областта

петък, 31 август 2012 г.

Share this history on :

Твърденията на управляващата партия, че средната работна заплата в страната се е увеличила, е една сериозна манипулация. Увеличението на практика е за сметка на нарастващата главоломно безработица. Държавата е загубила около половин милион работни места, откакто управлява ГЕРБ. Това заяви хасковският депутат от БСП Емилия Масларова на пресконференция вчера, в областния град. На нея присъства и новоизбраният лидер на областната организация на БСП и бивш кмет на Ивайловград, Стефан Танев. Според Масларова не е вярно и твърдението на ГЕРБ, че депозитите в страната се увеличават. В подкрепа на думите си, тя посочи, че според проучване на Евростат 80% от депозитите на българина са до 1000 лв., като преобладават спестяванията около 150-200 лв. Народният представител осветли, че България е единствената страна в ЕС, при която се наблюдава ежегоден спад при продажбите в търговията на дребно. 

Според официалните статистически данни за първото тримесечие на 2012 г., над 55% от дохода на българина, отивал за жилище и храна. Тя добави че за разглеждания период разходите за данъци на човек от домакинството са се покачили с 18 на сто, което представлява средно около 48 лева. В същото време се наблюдавало сериозно намаление на потреблението на прясно и кисело мляко, както и на фасула. С политиката на доходите, която правителството прилага вече четвърта година, работещите бедни се увеличиха, добави народният представител. 

Категорично се противопоставяме на решението за забавено изплащане на пенсиите през септември, отсече червената депутатка. Досега такова нещо не се било случвало. Не можело да се оставят хората с най-ниски доходи да бъдат без пари за празничните септемврийски дни. Тя каза, че от БСП настояват да се изплати еднократно по 150 лв. на всички пенсионери като компенсация за последните 3 г., през които са били оставени във финансова изолация. Обещаното увеличение от 7% на пенсиите, които не са пипани вече 4 години, било счетоводна хватка и не покривали натрупаната инфлация. 

Масларова се зарече да направи пълна проверка на държавните институции в Хасково от началото на управлението на ГЕРБ. Повод за това са зачестилите сигнали за  уволнени служители с различно политическо виждане от това на ГЕРБ и назначаването на нови, дори по двама симпатизанти на герберите. Калинка до калинка са, убедена е депутатката от Хасково. 

Нищо ново не се е случило с бюджета на общините в последните години, коментира Стефан Танев. Той обяви, че по неговите наблюдения държавата дава рамо и приоритет на едни и същи големи общински центрове, докато малките са избутани в ъгъла и дисбалансът между тях продължава да се увеличава. Той добави, че БСП в областта има огромен потенциал и ще стигне до хората и в най-малките селца. До 20 септември Стефан Танев обеща да се изберат и органите на областния партиен съвет.

www.hsmaritsa.com

0 коментара:

Публикуване на коментар