Предстои велопоход от Мезек до Смолян

сряда, 13 юни 2012 г.

Share this history on :

Велопоход в  Източните Родопи започва в края на тази седмица. В продължение на девет дни от  16 до 24 юни любители на велокарането от различни части на страната, но най-вече от столицата, ще се включат  във второто каране  близо до границите на България. Инициативата е на сдружение „Байкария", което си е поставило за цел, следвайки максимално близо държавните граници на България да бъдат открити и посетени най-неизвестните и затънтени кътчета на Родината. 

Близо 300 км ще бъдат изминати от записалите се във велопохода 20 ентусиаст. Тръгването на групата е от Мезек, след което ще навлезем в планината към Ивайловград, информира един от най-запалените велосипедисти Христо Николов. Ще следваме неотлъчно границата и ще се любуваме на изключително красиви пейзажи сътворени от запазената природа и хармоничното съжителство с нея на трудолюбивите родопчани.  Времето в тези райони като че ли е спряло и това ще ни кара да се чувстваме като пътешественици, не само в пространството, но и във времето, споделя още той.

Велопоходът ще премине и покрай язовир „Ивайловград". След това са предвидени: защитената местност „Дупката", село Свирачи, нагоре срещу течението на Бяла река до с. Долно Луково. Карането ще продължи по границата до с. Горни юруци. От там велосипедистите ще се насладят на красивите гледки в района на село Горно Къпиново,  разположено в подножието на най-южната точка на страната ни - Гюмюрджински снежник с вр. Вейката (1463 м.н.в.).На седмия ден младите хора ще направят преход от Източни към Западни Родопи, а финалът ще бъде  в „столицата" на Централните Родопи – Смолян.




-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите

0 коментара:

Публикуване на коментар