Нови класни стаи за учениците от Ивайловград

понеделник, 7 май 2012 г.

Share this history on :

Вече пети месец активно се работи по изграждането на западното крило на сградата  на СОУ „Христо Ботев" в Ивайловград . Трийсетина работници са на строежа, ангажирани от ЕТ „Капител – П.Сивков" Кърджали. Фирмата спечели обществената поръчка за премахване на съществуващото крило на училището и изграждане на ново. Според  подписания договор с общината строителните работи трябва да продължат 180 дни. През зимните месеци сградата бе напълно премахната. Започнаха след това изкопни работи и полагане на основите и сега вече градежа продължава с итонг блокчета .

След близо две години активна кореспонденция и срещи на бившия кмет на община Ивайловград Стефан Танев с представители на правителството и парламента средствата за премахване на съществуващата постройка и изграждане на нова бяха осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Средствата са в размер на 1 567 000 лева .

Строителните работи се извършват  без да се налага да се спира  учебния процес.  Фирмата е взела мерки за обезопасяване на района.

Необходимостта от събарянето и изграждането  на нова сграда на западното крило на училището бе установена през 2008 година. В изготвената експертиза бяха упоменати множество пукнатини по външните и вътрешни стени и проблем в носещата конструкция. Специалистите бяха категорични за събарянето на сградата. 

0 коментара:

Публикуване на коментар