Около 80 мастербокса контрабандни цигари са задържани край Ивайловград

понеделник, 7 май 2012 г.

Share this history on :

 Голямо количество незаконно внесени цигари без акцизен бандерол са задържани тази сутрин в района на Ивайловград, това съобщи за Агенция "Фокус" главен комисар Захарин Пенов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция". По случая са задържани четирима души. Прогнозното количество цигари без бандерол, внесени от Гърция, е около 80 мастербокса. 
Около 05,30 ч тази сутрин автопатрул от Гранично полицейско управление Крумовград в района на село Гугутка, Община Ивайловград спира за извършване на проверка микробус с българска регистрация „Мерцедес Принтер", управляван от български гражданин с инициали Д. М. А., на 23 години, от Ивайловград. При извършената проверка е установено, че превозва цигари без акцизен бандерол. Цигарите са превозени през зелена граница от Гърция и са незаконно внесени, без акцизен бандерол. 
В момента текат процесуалните действия, оглед и преброяване. 
Прогнозното количество цигари в микробуса е около 80 мастербокса. 
Проведени са допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия, при които в района на Ивайловград е задържан джип „Нисан", с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали М. Г. Д., на 32 години, от Ивайловград, служител на подвижната горска охрана в Ивайловград. Джипът е пилотирал микробуса при преминаването на границата и движението към вътрешността на страната, каза главен комисар Захарин Пенов. 
В района на село Железино, Община Ивайловград, е задържан трети автомобил Фолксваген Пасат с българска регистрация, с две лица с инициали – С. М. Р., на 24 години от Хасково и А. Р. Т. на 22 години от Харманли. Те също са свързани със случая по контрабанда на цигари през зелена граница, каза главен комисар Пенов. 
Лицата и трите автомобила са задържани. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. В момента текат процесуално-следствените действия по случая. Задържането е в резултат на постъпила информация за възможен контрабанден канал на цигари в този район на границата на територията на общините Крумовград и Ивайловград. По случая е работено съвместно с Териториалните звена на ГДБОП в Кърджали и Хасково.

 

0 коментара:

Публикуване на коментар