Юношите от Орестиада надиграха Ивайловград с 3:1

неделя, 13 май 2012 г.

Share this history on :

 Юношеският отбор на Орестиада надигра в приятелски футболен мач отбора от Ивайловград с резултат 3:1.  В съботния следобед на 12 май  в Орестиада юношите от Ивайловград заедно с фенове на футбола от града пресякоха границата при Славеево и за около час бяха на гръцкия стадион. Настроението бе приповдигнато от желанието на юношите да покажат своите възможности пред връстниците си от гръцкия град, където грижата за спорта личеше още от входа с добре поддържания стадион. 

По време на мача домакините от Орестиада показаха по-голямо майсторство при владеенето на топката. Организираха повече атаки към вратата на гостите от България. В първите минути на мача при контраатака от страна на футболистите от Ивайловград Данчо Хаджиев бе точен с попадението си във вратата на гръцкия отбор. Точното попадение на Хаджиев бе реализирано с извеждащ пас на Янко Кръстев, който подаде на Станимир Станчев и след пробива му успешно намери голмайсторът. Българите поведоха, но много скоро допуснаха  два гола в своята врата. 

През второто полувреме домакините отново бяха по-добрите на терена и отбелязаха още едни гол. До края на мача усилията на ивайловградчани да отбележат гол не се увенчаха с успех. Сега им остава надеждата за реванш при домакинството в края на тази седмица. Приятелският мач между юношеските отбори на Ивайловград и Орестиада е насрочен за неделя / 20 май/ от 17 часа на стадиона в Ивайловград.

Приятелските футболни между отбори от крайграничните градове и села на българо-гръцката граница имат вече добра традиция след поставеното начало миналото лято.


0 коментара:

Публикуване на коментар