Общинският съвет заседава в понеделник

събота, 25 август 2012 г.

Share this history on :

Общинският съвет в Ивайловград  ще заседава на 27 август от 17 часа. 

В проекта за дневен ред е включена  информация за изпълнението на бюджета на общината за първото шестмесечие за 2012 година. В докладната записка се посочва, че  към 30 юни по бюджетната сметка на общината са постъпили  приходи в размер на 2 587 573 лева, от които имуществени данъци - 128 283 лева, неданъчните приходи -  274 671 лева. Най-голям е дела на субсидията от Републиканския бюджет – 1 654 384 лева. Планът за приходите за отчетния период е изпълнен  39,43 %. В отчета се посочва, че собствените приходи са значително по-малко в сравнение с  2011 година, когато са били 617 996, а сега са 402 954 лева. 

За първи път  отчета  за бюджета на общината  за шестмесечието се  разглежда в края на август въпреки, че е внесен в последния предвиден в съответната наредба срок 20 юли. Така повече от месец отчета за бюджета "отлежава " при председателя на Общинския съвет. 

Другите въпроси на вниманието на общинските съветници на предстоящото заседание са свързани с приемане на Правилник за устройството и дейността на Общинския исторически музей, разпореждане с общинско имущество, запис на заповед от общината в полза на Държавен фонд „Земеделие" –Разплащателна  агенция във връзка с проект „Постоянна изложба на етнографското наследство и природните забележителностите на община Ивайловград с прилагане на аудио-визуални компютърни технологии".

Във връзка с предстоящото откриване на новото крило на  сградата на  училището общинските съветници ще обсъдят предложение за промяна в поименния списък  за капиталови разходи като ще гласуват средствата от 10 000 лева за бъдат предвидени за закупуване на оборудване на класните стаи.

Ще бъде обсъдено и предложението на кмета на общината Диана Овчарова да бъде прекратена дейността на  „Медицинския център I" ЕООД  , което е 100% общинско търговско дружество и е лечебно заведение за осъществяване на специализирана извънболнична медицинска помощ. 


0 коментара:

Публикуване на коментар