АПИ спря ремонта на пътя Ивайловград - Славеево

сряда, 22 август 2012 г.

Share this history on :

 Рехабилитацията на пътната отсечка от 4.321 км   Ивайловград – Славеево, част от второкласната републиканска пътна мрежа е спряна. Представители на агенция „Пътна инфраструктура"  в края на месец юли са съставили и подписали акт за установяване на състоянието на строежа при спиране на строителството поради неизпълнение на задълженията от страна на фирмата по договор, сключен на 6 юли 2011 година. Това става ясно в отговор на официално писмо от кмета на общината Диана Овчарова и председателя на Общинския съвет Дарина Кисьова-Зафирова за мерки по забавянето на пътния ремонт. От агенцията уверяват, че в изпълнение на решение на Управителния съвет са предприети незабавни действия за завършване на обекта в кратък срок. В писмото от Агенция „Пътна инфраструктура"  не се посочват какви точно конкретни действия ще бъдат предприети, за да бъде успешно приключен ремонта. 

Строително-ремонтните работи по пътната отсечка са замрели  преди близо три месеца. Последното полагане на асфалт бе през юни. Проблемите с пътния ремонт доведе до масово недоволство от страна, както на местните жители, така и на гостите на града, които идват от съседна Гърция и преминават по ремонтиращата се отсечка, като са принудени да изпитат неудобството на незавършения ремонт.
Рехабилитацията на пътната отсечка  бе предприета, за да улесни максимално придвижването  от града до ГКПП "Ивайловград- Кипринос". Отсечката от селото до границата с Гърция, бе ремонтирана преди няколко години, но пътят между общинския център и Славеево бе в доста лошо състояние. Средствата за ремонта са от  Оперативна програма "Регионално развитие". 
www.hsmaritsa.com

0 коментара:

Публикуване на коментар