Д Е К Л А Р А Ц И Я

петък, 20 април 2012 г.

Share this history on :

От Общинските съветници, избрани с листата на Коалиция „Общинска левица" и листата на ПП „ДПС"

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Свидетели сме на безпрецедентни масови уволнения в общинска администрация в Ивайловград. Ние не можем да бъдем равнодушни към безпринципното и безцеремонно уволнение на 17 общински служители. В условия на икономическа криза и пестене на всеки общински лев кметът на общината Диана Овчарова с лека ръка предлага споразумение на „нарочените" служители срещу парично обезщетение в името на изпълнението на политическа поръчка. Аргументът, че освобождаването е заради структурни промени в администрацията, олеква след последвалите назначения на същите позиции на хора, приближени до управляващите в много от случаите без необходимото образование и без професионален опит. 

За какви структурни промени става дума след като няма изработен Устройствен правилник за организацията и дейността на общинската администрация, който е неразделна част от приетата структура, защото такъв не е представен на служителите, за да се запознаят, а и не е публикуван в официалната Интернет страница на общината, където намираме само правилника, утвърден от предишния кмет.

 Къде е новото щатно разписание и какви хора се назначават след като овакантените места не са обявени в Бюрото по труда ?

Под абсолютен натиск държавните служители са принудени да приемат предложеното им споразумение, веднага и на момента, без да се изчака седемдневния срок, който е разписан в Закона за държавния служител.

Противопоставяме се на начина,  по който кметът Диана Овчарова подбира екипа си. Политическите назначения са в разрез на декларираните от нея предизборни, а и след изборни обещания за прозрачност и диалогичност. С тези си действия тя доказва, че е кмет само на определен кръг избиратели, а не на всички хора от общината.

Кога е искрена госпожа Овчарова ? Когато встъпвайки в длъжност декларира, че подава  ръка на всеки, който иска да работи всеотдайно или, когато се оправдава, че изпълнява политическа поръчка ? Когато на предизборни събрания по селата декларира, че ще се съобрази  с мнението на хората, за това кой да бъде техния кметски наместник, или тогава когато си измива ръцете със законовите положения ? Когато работи за промяна в името на всички граждани от общината, а същевременно се обгражда с кръг от хора, които имат икономически интереси към проектите на общината?

Като общински съветници декларираме своето неодобрение и се противопоставяме на извършената политическа чистка в общинската администрация.  По така създалата се ситуация ще изпратим сигнал до Инспекцията по труда и ще окажем помощ на всеки един от потърпевшите, който пожелае да си търси правата в съда.

Призоваваме Общинския съвет да следи за недопускане на безпринципни и немотивирани решения от страна на изпълнителната власт и се надяваме, че политическите пристрастия ще отстъпят място на безпристрастната работа в служба на всички хора в община Ивайловград.

Ивайловград

14.03.2012 г.

Следват подписите на Общинските съветници : Георги Марков, Стефан Танев, Красимир Кръстев, Димитър Кискинов,  Мехмед Хасан, Асен Хаджиев


0 коментара:

Публикуване на коментар