Първи годишни награди "Калоянов кръг"

петък, 6 април 2012 г.

Share this history on :
Сдружение „Културни проекти” и Община Ивайловград, в партньорство с Археологически музей и институт към БАН и Национален исторически музей, организират на 22  март 2012 година, „Първи годишни награди „Калоянов кръг”.  Наградите се връчват под патронажа на Кмета на Община Ивайловград – г-жа Диана Овчарова и имат за цел да отличат и популяризират благородните усилия на български граждани – частни лица или представители на бизнеса, ангажирали се с финансова и материална подкрепа за опазване и разгласа на българското културно-историческо наследство.

Инициативен комитет „Кръга на Калоян” ще връчи за първи път своята награда „Пръстена на Лютица”. Пръстенът е реплика на находка, открита от археологическия екип на доцент Бони Петрунова през 2011 година, при последните разкопки на крепостта Лютица.

Кметът на община Ивайловград – г-жа Диана Овчарова и Обединението “Калоянов кръг”, Ви канят на 22 март 2012 г. в 9,30 часа, в Исторически музей – Ивайловград, където ще се открие изложбата с нови експонати от крепостта “Лютица”. 

0 коментара:

Публикуване на коментар