16 отчетно-изборна конференция на БСП се проведе в Ивайловград

неделя, 29 април 2012 г.

Share this history on :

Георги Марков бе преизбран за председател на Общинската организация на БСП в Ивайловград. 68 делегати гласуваха единодушно кандидатурата му, издигната от 26 основни партийни организации в града и по селата.

 На редовната 16-та отчетно-изборна конференция социалистите в южния град избраха 13 социалисти. Обновлението в партийния съвет е с шест нови членове. 

Въпреки загубата на местните избори в общината има място за левите идеи и при добра организация и и най-вече единение БСП може отново да бъде водеща политическа сила, бе констатирано още на  конференцията. Делегатите на форума решиха, че  една от основните задачи на ръководството и на всеки социалист трябва да бъде привличането на повече млади хора за членове и симпатизанти на партията. 

В отчетния доклад Георги Марков подчерта, че 12 годишното управление в общината на БСП е осигурило добра основа за работа на спечелия с минимална преднина от 45 гласа кмет на ГЕРБ Диана Овчарова. Той припомни, че както първия, така и втория етап от проектите за ремонта, експонирането, реставрацията и консервацията на археологическия обект антична вила „Армира" са разработени и спечелени при управлението на БСП. Същото важи и за проекта за предстоящото саниране на Детската градина и реализацията на строежа на ново крило на училищната сграда в града. Политическа чистка, заплахи за уволнения на наши симпатизанти и членове, политически натиск и решения в интерес на приближени до сега управляващите бележат шестмесечното управление на ГЕРБ и десните в общината, подчерта в доклада си Марков.

Стефан Танев, който е заместник-председател в местния парламент, представи пред делегатите отчет за дейността на избраните четирима общински съветници от левицата, като остро разкритикува действията на оформилото се мнозинство от четирима съветници от ГЕРБ и трима представители на десни партии. При приемането на общинския бюджет реализираните икономии от близо половин милион лева са били гласувани от мнозинството за безсмислено, необосновано и ненавременно изготвяне на  техническо задание във връзка с проектопредложение за кандидатстване на община Ивайловград в процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", Приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води", който включва и изграждането на пречиствателна станция. Този проект ще доведе до драстично повишаване цената на водата, която и сега е близо 3 лева, сподели Танев през делегатите.

Общинската конференция в Ивайловград излезе с осем предложения за членове на Националния съвет на БСП. Сред тях са, както Сергей Станишев и Георги Първанов, така и Янаки Стоилов, Райна Йовчева, Светла Бъчварова, Смиляна Нитова, Катя Николова, Емилия Масларова. 

Избраните делегати за 48-я конгрес на БСП Георги Марков и Стефан Танев ще трябва да изберат чия кандидатура да подкрепят за председател на Националния съвет след като чуят платформите на кандидатите, решиха още социалистите на общинската конференция.


0 коментара:

Публикуване на коментар