За решенията на Общинския съвет

понеделник, 25 юни 2012 г.

Share this history on :

Трите основни училища в селата Свирачи, Белополци и Железино да бъдат със статут на защитени за следващата учебна година, решиха общинските съветници с 12 гласа "За", 0 "Против" и 1 "Въздържал се" на заседанието, проведено на 20 юни 2012 година. Училищата отговарят на нормативните изисквания и предложението за придобиване на статут на защитени ще бъде изпратено с мотивационно писмо до Регионалния инспекторат по образованието в Хасково и оттам в Министерството на образованието, младежта и науката, откъдето ще дойде и окончателното решение.

 На общинската сесия бе разгледана и докладна от кмета на общината Диана Овчарова за промяна в отделните структурни звена в рамките на одобрената обща численост на персонала в Общинската администрация. Промяната се иска заради оставащите незаети и до този момент, поради липса на специалисти, три от длъжностите за "главен инспектор" и "главни експерти"  в дирекция "Териториално и селищно устройство". Предложението за промяна бе прието с гласовете на оформилото се мнозинство от 4 съветници на ГЕРБ и 3 от десните партии в "Коалиция за Ивайловград". Съветниците на БСП бяха против, а ДПС се въздържаха. 

Единодушно гласуваха общинските съветници за : даване на съгласие община Ивайловград да отстъпи вещно право на ползване на фирма "Гнайс" ЕООД за срок от 25 години на общински имот в землището на село Кобилино; за кандидатстване с проекти по Програмата за развитие на селските райони; за Годишния план за развитие на социалните услуги в общината за следващата година.

0 коментара:

Публикуване на коментар