Сложиха капан на ВиК в Ивайловград

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Share this history on :
Общинската администрация изтупа от праха наредба, с която иска 120 лв. за разкопаване на кв. м, в дружеството се чудят как ще работят там

Изтупана от праха наредба спъна работата на ВиК вчера, в ивайловградското с. Славеево. То остана без вода заради авария, а екипите на дружеството половин ден не можаха да започнат работа.

Сутринта бяхме повикани в Славеево. Кметският наместник обаче не даде да започнем работа, тъй като сме нямали разрешително и не е платена такса от 120 лв. на кв. м за възстановяване на асфалтовата настилка, както било по наредба. На мястото асфалт няма. Никога не е прилагана тази процедура, коментира началникът на район "Ивайловград" Георги Петров, който по обяд се чудеше как ще се реши проблема на хората в селото.

Ако не се намери решение, в Ивайловград ще имаме сериозни проблеми, тъй като таксата е твърде висока. Ако на ден има 2-3 аварии с площ за разкопаване от 5-6 кв. м, сумата набъбва сериозно, безпокои се и главният инженер на ВиК-Хасково Никола Каракехайов. Той допълни, че в областния град таксата е 30 лв., а процедурата е отдавна отработена.

Това е тенденциозно отношение. Защо до сега не са искали такси и разрешителни. Ние имаме договор с Пътното управление в Свиленград за възстановяване на настилката, недоумяваха от водното дружество.

В крайна сметка след обяд работата по отстраняване на аварията започна, тъй като се оказа, че наредбата не може да се приложи поради липса на асфалт.

Наредбата за условията и реда за разкопаване на елементите на техническата инфраструктура е приета още през 2010 г. Не мога да отговоря защо не е прилагана за ВиК. Постъпленията от таксите от различни дружества са в размер на 24 000 лв., коментира заместник- кметът на общината Борислав Бояджиев.Таксите са такива, каквито ги е определил ОбС, допълни още той.

Сетиха се за наредбата след като бе омахан човекът на ГЕРБ във ВиК. Доскорошният началник Христо Праматаров бе в листата на партията за общински съветник, но бе сменен преди около месец, коментираха ивайловградчани.

Партиите да се боричкат, но хората не бива да страдат от това, казаха още те.

Автор : Цанка Семерджиева

hsmaritsa.com



още по темата и на :

harmanli.bgvesti.net

www.haskovo.net





0 коментара:

Публикуване на коментар