Дело срещу Агенция „Пътна инфраструктура” бетонира отсечките Ивайловград-Славеево и Хасково –Минерални бани

понеделник, 25 март 2013 г.

Share this history on :

Не се знае кога ще бъде премахнато скоростното безумие по пътя за Минерални бани – пълзене с 30-40 км/ч, и пътната отсечка Ивайловград -Славеево. Отлично информирани източници разкриха, че довършването на отсечката се бави заради заведено срещу Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) дело от старозагорската фирма "Пътстрой". Тя бе изпълнител на ремонта, но АПИ прекрати договора с нея.
Шефът на Областното пътно управление (ОПУ) инж. Живко Боговски отказа да коментира въпроса за забавянето. Той заяви, че се очаква агенцията да обяви обществена поръчка за нов изпълнител през април. Това означава, че ремонтът на пътните отсечки ще започне най-рано през лятото.

В началото на декември 2012-а в отговор на официално запитване на в."Новинар юг" от АПИ съобщиха, че до края на същия месец ще бъдат обявени процедури за избор на изпълнител за довършване на пътните отсечки Хасково-Минерални бани и Ивайловград-Славеево. Това така и не стана. От близо година и половина по двете трасета не се работи.

До това безумие се стигна, след като АПИ прекрати договора с "Пътстрой". Според областния управител Ирена Узунова причината е, че строителят не е изпълнил ремонта в срок. По нейни думи от фирмата са получавали редовно плащания за свършената от тях работа. Контрактът бе на стойност 5 450 197 лв. без ДДС и включваше рехабилитация на Лот 29, в който влизат споменатите по-горе отсечки. Средствата са отпуснати по оперативна програма "Регионално развитие".

0 коментара:

Публикуване на коментар